Søk
  • steinerikkirkeboen

Goldener Oktober


Oktober har aldri vært min greie. Ikke er det sommer, ikke er det vinter, men stort sett er det grått og vått og surt.

Det var først da jeg tilbragte et halvt år i Alpene, jeg fant ut hvor flott det ofte er i oktober. Det er flott der hele året, men aldri så flott som i oktober.

Egentlig grudde jeg meg til oktober, jeg trudde det var en god grunn til at de aller fleste hoteller og restauranter stengte i siste halvdel av måneden og ikke åpna før til jul. Og at alle turister reiste hjem.

Hva som var årsak og hva som var virkning, aner jeg ikke, men det var sikkert en god grunn til det. Men den grunnen er IKKE vær og føreforhold. Det var helt perfekt.

Det ble stile, men det gjorde ikke så mye, for det ble så fint!

Det var kjølige netter, ofte ned mot frysepunktet i Seefeld 1200 meter over havet. Men strålende sol de aller fleste dager. Den gjorde at det ble godt og varmt utover dagen, 25 grader på ettermiddagen var ikke uvanlig. Det var varmt, men aldri på en ubehagelig, klam måte, lufta var krisp og frisk og det var perfekt både å gå og sykle.

Og så var det utrolig vakkert. Høstfargene satte de bratte fjellsidene i full fyr. Noen dager var det hvit snø på toppene. Og over der hvelva en himmel som stort sett var knallblå, seg.

Jeg trudde jeg hadde faks og at oktober 2018 var helt spesell. Jeg hadde visst ikke det.- Nei, det er som regel flott i oktober sa alle jeg spurte. - Det er en grunn til at vi kaller den Goldener Oktober.

Når det igjen blir mulig, blir det høstferie i Alpene. Og siden et bilde sier mer enn tusen ord, legger jeg ut bilder av Goldener Oktober 2018.

Ikke bare fint. Goldener Oktober kan bli Grauer Oktober en sjelden gang også i Alpene, det kan komme snø i høyden. I Sölden datt det ei natt ned så mye at alpinåpningen for menn måtte avlyses.


9 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle